Index Vakbarát Hírportál

15 év szenvedés ért véget a baseballdöntőn

2019. október 31., csütörtök 09:53

Houston és Washington város mini sportrivalizálásává vált a szerda esti program Amerikában, és az NBA-ben, illetve az MLB-ben is emlékezetesre sikerült a mérkőzésük, hiszen előbbiben 317 pontos meccset játszott egymás ellen a Wizards és a Rockets, ráadásul hosszabbítás nélkül, míg a baseball-ligában a döntő, vagyis a World Series hetedik, mindent eldöntő meccsét rendezték.

A Washington Nationals 6-2-es idegenbeli győzelmével 1-1-re jött ki az esti mérleg Washington és Houston között,

ezzel a Nationals története első bajnoki címét szerezte, 4-3-as összesítéssel verte a 2017-es bajnok Houston Astrost.

A Nationals ezzel hosszú küzdelem után ért fel a csúcsra: az elmúlt nyolc szezonból ötödször jutottak be a rájátszásba – előtte először és utoljára 1981-ben, még Montreal Expos néven szerepeltek a playoffban –, és négy azonnali kiesés után idén végre minden összeállt, és a wild card körtől egészen a bajnoki címig jutottak.

Bár a World Series legértékesebb játékosa (MPV) a dobójátékos Stephen Strasburg lett, a Nationals küzdelmét legjobban a 35 éves veterán, Ryan Zimmerman példázza. Zimmerman volt a Nationals legelső draftválasztása 2005-ben azután, hogy a csapat Montrealból Washingtonba költözött. Zimmerman már újoncként bemutatkozott a profik között 2005-ben, azóta végig kitartott a csapat mellett, ezért rá is akasztották a Mr. National becenevet.

Semmit nem változtatnék

– mondta könnyes szemekkel a bajnoki cím megszerzése után Zimmerman, amikor arról kérdezték, hogy módosítana-e bármit a pályafutásán, amiben eddig több szenvedés, mint öröm volt.

Zimmerman mellett még egy sor veterán játékos ért fel a csúcsra a Nationalsszel, a dobójátékos Max Scherzer 35 évesen nyerte velük első bajnoki címét, a csapat egyik legjobbja, a 2010 óta a Nationalsnél dobó Stephen Strasburg 31 évesen lett végre bajnok, Aniban Sánchez szintén 35 évesen szerezte első bajnoki címét, Howie Kendrick a negyedik csapatában játszva, 36 évesen ért a csúcsra, ahogy Kurt Suzuki is – a Nationals a rutinra épített, és ha nehezen is, de bejött.

A plusz elégtétel

Washingtonban alighanem senki nem feledi majd a Nationals első bajnoki címét, amit talán még édesebbé tesz majd a helyieknek, hogy pont abban az évben jött a siker, amikor elhagyta a csapatot az egész liga egyik legjobb játékosa, a március elején 330 millió dollártért a Philadelphia Phillieshez igazoló Bryce Harper, aki részben pont a sorozatban elbukott szezonok miatt is hagyta ott Washingtont. Úgy fest, az ő szempontjából nézve a legrosszabbkor.

Rovatok