Index Vakbarát Hírportál

Őrsi Gergely: Csökkenteni fogjuk a rekorddrága uszoda jegyárait

2019. november 5., kedd 05:12

Valóban kiugróan magasak az árak ahhoz képest, hogy csak egy fél medencét lehet használni az uszodában - reagált Őrsi Gergely, a II. kerület frissen megválasztott polgármestere a szeptember végén átadott Gyarmati Dezső Uszodáról írt hétfői cikkünkre.

Mint megírtuk, nagy felháborodást váltott ki a helyiek között, amikor kiderültek a 7 milliárd forintból felépített máriaremetei sportlétesítmény jegyárai. Messze ez lett Buda legdrágább uszodája, az éves bérlet például 480 ezer forintba kerül, a napi felnőttjegy pedig 4200 forint.

Az ellenzéki kerületvezető szerint az áraknak igazódnia kell a szolgáltatások színvonalához, épp ezért hamarosan felülvizsgálják a jegyárakat, amiről még az előző kerületvezetés egyezett meg az üzemeltető önkormányzati tulajdonú nonprofit céggel.

Az elkövetkező három hónapban az a célunk, hogy a helyben élőkkel megtaláljuk a szolgáltatások bővítési lehetőségeit, belőjük a megfelelő jegyárszintet és kedvezményezetti szintet.

Először a szolgáltatások bővítését kezdik meg, Őrsi azt ígéri, pár héten belül megnyitják a kültéri, 33,3 méteres medencét a nagyközönségnek, amit sátorral fednek be, hogy télen is lehessen használni.

Aztán csökkentik a jegyárakat, és elkezdik kiépíteni az alagsorban a szaunákat, közösségi tereket. 

Ezt az uszodát már készen kaptuk, már amennyire ezt késznek lehet mondani

- fogalmazott az új polgármester, utalva arra, hogy több műszaki munkálat még mindig nem záródott le, december végéig csak próbaüzemben működik az uszoda. 

(Borítókép: Őrsi Gergely 2019. október 30-án. A háttérben László Imre és Karácsony Gergely. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok