Index Vakbarát Hírportál

Két magyar arany, egy ezüst a harmadik teqball vb-n

2019. december 8., vasárnap 22:53 | aznap frissítve

Egyéniben és párosban is aranyérmet szereztek a magyarok a Budapesten megrendezett harmadik teqball-világbajnokságon, vegyes párosban pedig ezüstéremig jutott a magyar duó.

Az első magyar siker Blázsovics Ádám nevéhez kötődött, aki szombaton a Hungexpón egyéniben szerzett világbajnoki címet, miután két sima szettben legyőzte a tavaly harmadik helyen végző lengyel Adrian Duszakot. Vasárnap aztán

A magyarok ellenfele az a montenegrói kettős volt a döntőben, akik éppen ellenük nyerték meg a tavalyi, Reimsben rendezett vb-t, de Blázsovics és Bányik nem jöttek zavarba, az első szettben 20-9–re simázták le az ellenfelüket. A második szett aztán jóval szorosabbra sikerült, de hiába vezetett a montenegrói duó, a két magyar játékos visszakapaszkodott, 20-18–ra nyert, és világbajnok lett.

Vasárnap a vb-küzdelmek mellett egy rövid bemutatóra is jutott idő. Itt az Aranylabdás brazil Ronaldinho mellett a világ- és Európa-bajnok, BL-győztes Carles Puyol, az egyaránt Eb-ezüstérmes portugál Nuno Gomes és Simao Sabrosa, valamint a világbajnoki ezüstérmes francia William Gallas mutatta meg tudását a közönségnek.

A sportág harmadik világbajnokságán összesen 150 ezer dollárt osztottak ki a legjobb helyezést elérő versenyzők között.

Rovatok