Index Vakbarát Hírportál

Még nem is élt, amikor az ellenfele már vb-n dobott

2019. december 17., kedd 11:16

A korábbi versenynapokon sok nagy nevű versenyző esett ki a darts-világbajnokságról, de a kétszeres világbajnok Garry Andersonnak nem okozott gondot az első kör, simán kiejtette Brendan Dolant. Egy 17 éves ír srác is felhívta magára a figyelmet, rutinos ellenfelét viszont nem tudta legyőzni.

A skót Anderson magabiztosan kezdte a vb-jét, 3-0-ra verte Dolant, aki összesen egyetlen leget tudott nyerni. Anderson hét 180-as leget teljesített, Dolan egyet sem, és a dupla kiszállóival is bajban volt.

„Tizenkét hónapon át napi négy órát gyakoroltam. Már sok srác kiesett, és otthon töltik a karácsonyt, de nekem ez az év lesz a visszatérésem" – mondta az ötödik kiemelt Anderson a Sky Sportsnak.

A hétfői este egyik szenzációja, a vb történetének harmadik legfiatalabb játékosa, Keane Barry volt. A 17 éves ír a holland Vincent Van Der Voortal küzdött, de ellenfele – aki már akkor a vb-n dobott, amikor Barry még meg sem született – , koncentráltabb maradt a fontos pillanatokban, 3-0-ra nyert.

Van Der Voort azért elismerően nyilatkozott, a 90-es legátlagokat hozó Barryről. „Egyáltalán nem volt kényelmes ellene játszani. Engem gyors játékoskén ismernek, de egy ponton azt gondoltam, le kell lassítanom, mert ő túl gyors nekem."

Az egyik meglepetést a szintén debütáns Callan Rydz hozta, hirtelen halállal végződő meccsen ejtette ki a Steve Lennont. A 21 éves Rydz hátrányból alakította 2-1-re az eredményt, majd Lennon simán behúzta a negyedik szettet. A győzelemhez is közel állt, a döntő szett végén két dobása is volt dupla 18-ra, de mindkétszer hibázott, Rydz pedig megdobta a neki kellő dupla kettest.

Borítókép: A 17 éves Keane Barry a PDC-világbajnokságon (Getty Images/James Chance)

Rovatok