Index Vakbarát Hírportál

Az MTK az év legsikeresebb sportegyesülete

2019. december 19., csütörtök 14:23

Az MTK Budapest végzett a 2019-ben szerzett olimpiai pontok alapján számított nem hivatalos sportegyesületi rangsor élén, írja az MTI.

A Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint az idei második helyezett a Budapesti Honvéd SE lett, míg a tavalyi győztes UTE a harmadik helyen végzett.

A SOSZ és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportegyesületi bizottsága minden évben közösen készíti el a klubok eredményességi rangsorát az adott évben rendezett Európa-bajnokságokon, Európa Játékokon és világbajnokságokon olimpiai versenyszámokban szerzett olimpia pontok alapján.

Az MTK rövidpályás gyorskorcsolyázói, cselgáncsozói, teniszezői és vívói eredményeinek köszönheti, hogy az első lett. A sportolóik közül Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang a dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon szerzett arany- és ezüstérmeket, a teniszező Babos Tímea női párosban lett világbajnok. A kardozó Márton Anna az idei Európa-bajnokságon ezüst- és bronzérmés volt, Szatmári András pedig a vb-n és az Eb-n összesen három ezüstöt nyert kardvívásban.

A Budapesti Honvéd SE második helyezését többek között a birkózó Lőrincz Tamás, az úszó Milák Kristóf és a párbajtőröző Siklósi Gergely egyéni világbajnoki címei hozták össze. Az újpestieket a harmadik helyhez az úszó Kapás Boglárka világbajnoki aranya, illetve Kozák Danuta vb-bronza segítette.

A rangsor további helyezettjei:

Borítókép: Az MTK Budapest közel 1900 négyzetméteres új fedett atlétikai centruma az átadási ünnepség napján az MTK zuglói Lantos Mihály Sportközpontjában 2019. december 10-én Fotó: MTI/Kovács Tamás

Rovatok