Index Vakbarát Hírportál

Étkezési zavara miatt szünetet tart a világbajnok ritmikus gimnasztikázó

2020. február 10., hétfő 11:13

Evészavara miatt szünetet tart pályafutásában Alekszandra Szoldatova, az oroszok négyszeres világbajnok ritmikus gimnasztikázója, írja az MTI.

A 21 éves sportoló az ITAR-TASZSZ nemzeti hírügynökségnek mondta el, hogy bulimiában szenved, és kezelésre szorul. Szoldatova tavaly szeptemberben egy portugáliai nemzetközi versenyen eszméletét vesztette, és azt követően nem indult el a bakui világbajnokságon sem.

Most az újjáépítés szakaszában vagyok, a legfontosabb pedig az, hogy meggyógyuljak, de nem kell kapkodnom. A profi sport és a bulimia összeférhetetlen egymással

– mondta Szoldatova, akinek az a legfőbb célja, hogy a nyári tokiói olimpiára teljesen egészséges legyen.

Szoldatova 2014-ben, 2015-ben és 2018-ban csapatban nyert vb-t, egyéniben a 2018-as versenyen szalaggal bizonyult a legjobbnak. Európa-bajnokságokon szintén három aranyérmet szerzett eddig csapatban, közte 2017-ben Budapesten, ahol egyéniben karikával és labdával ezüstérmes volt.

A bulimia olyan pszichiátriai megbetegedés, amelyet kóros falási rohamok, és ezeket követő intenzív, az elfogyasztott tápláléktól való szabadulási szándék jellemez.

Rovatok