Index Vakbarát Hírportál

Olimpiai kvótát szerzett a sportlövő Sidi Péter

2020. február 29., szombat 17:21 | aznap frissítve

A többszörös világ- és Európa-bajnok magyar sportlövő, Sidi Péter olimpiai kvótát szerzett a wroclawi 10 méteres kvalifikációs Európa-bajnokságon, ami után már a hatodik olimpiájára készülhet, írja a Nemzeti Sport.

A komáromi sportlövő 632.5 körös klasszis teljesítménnyel végzett az élen a férfi légpuskások alapversenyében, és miután a döntő nyolcas mezőnyéből csak neki és a török Omer Akgunnak nem volt még kvótája a tokiói olimpiára, és a versenyszámban két kvótát osztanak, a döntős szerepléstől függetlenül kivívta az ötkarikás szereplés jogát. Péni István 629.4 kört lőtt, és hatodikként jutott az esti döntőbe.

Női légpuskában is lesz magyar a döntőben. A pénteken vegyes párosban Péni Istvánnal ezüstérmes Dénes Eszter az alapversenyben 628.6 kört ért el, és ötödik helyen kvalifikálta magát a nyolcas fináléba.

A döntős mezőnyben egyedül a román Laura-Georgeta Coman szerzett eddig tokiói indulói jogosultságot, az UTE 18 éves sportolójának tehát hat riválissal kell megküzdenie a két olimpiai kvóta egyikéért. Toma Dorina 627.0 körös eredménnyel a 15., a 625.1 körig jutó Bajos Gitta a 31. helyen végzett.

Rovatok