Index Vakbarát Hírportál

Egy lány nyerte meg a fiúk állami birkózóversenyét

2020. március 1., vasárnap 10:36

Az észak-karolinai Heaven Fitch a múlt hétvégén beírta magát a sporttörténelembe, amikor első nöként megnyert egy állami egyéni birkózóversenyt - írja a CNN.

Az észak-karolinai állami versenyen induló tinédzser kis híján elvesztette a döntőt, az utolsó néhány másodpercben az ellenfele leszorította a szőnyegre, de egy látványos szaltómozdulattal kiszabadult ellenfele szorításából, és fölé került, ezzel pedig bebiztosította a győzelmét, 11-3-ra nyerte meg a döntőt a bírák szerint.

A még középiskolás Fitch a 48 kilogrammos kategóriában birkózik fiúkkal együtt, a versenyen az aranyérem mellett megkapta a legkiemelkedőbb birkózónak járó címet is.

Hatévesen kezdte a birkózást, amit először nem akartak neki engedni a szülei, de hajthatatlan volt.

Mire tavaly eljutott a középiskolába, kiderült, hogy igazi tehetség, a 2019-es évet egészen megdöbbentő 54 győzelmes és csupán 4 vereséges mérleggel zárta.

„Csak próbáltam a legjobbamat hozni, és ha őszinte akarok lenni, akkor eléggé domináltam is a döntőben" - mondta a győzelem után. Az a célja, hogy példakép legyen minden nőnek, aki szeretne érvényesülni ebben az alapvetően férfiak által dominált sportban.

Rovatok