Index Vakbarát Hírportál

A sportvilágot megállította a koronavírus, de az NB I. pörög tovább

2020. március 14., szombat 09:26

A koronavírus-járvány terjedése miatt minden európai topliga leállt a futballban, de alig van európai ország, ahol ne szakították volna meg a bajnokságot. A Premier League-ben hét, a Bundesligában öt, a Serie A-ban három, a spanyol bajnokságban négy, a franciáknál hat szombati meccs marad el az első osztályban – a magyar futball viszont tovább pörög, az NB I.-ben hat mérkőzést is rendeznek szombaton.

A magyar bajnokság semmilyen szintje nem állt le (teljes szombati program itt), az 500 fős szabadtéri korlátozás viszont érvényben van a szerdai veszélyhelyzet bevezetése óta, tehát javarészt zárt kapusak lesznek a mérkőzések.

Mivel hétfőtől bezárják az iskolát a kormány döntése értelmében, hétfőtől az utánpótlás-bajnokságok is leállnak majd, közölte szombaton az MLSZ: „Az iskolásokra vonatkozó döntést követően a Magyar Labdarúgó Szövetség március 16-tól határozatlan időre felfüggeszti az összes utánpótlás-korosztályú bajnokságát (az U19 és fiatalabb korosztályokban).”

A szombati sportprogramban lesz még a Párizs–Nizza kerékpárverseny 7. szakasza, Kontiolahtiban a sílövők világkupaversenyét tartják meg, Gibraltáron pedig snookertornát rendeznek.

A magyar kézilabda-, kosárlabda-, jégkorong- és röplabdabajnokságok szintén leálltak, majd szombaton a Magyar Vízilabda Szövetség is bejelentette, hogy elhalasztja a versenyrendszerébe tartozó összes sportrendezvényt szombattól.

Magyarországon így a kiemelt csapatsportágak közül csak a labdarúgóknál nem rendeltek el szünetet

Rovatok