Index Vakbarát Hírportál

NOB-elnök: Különböző forgatókönyvek vannak az olimpiára

2020. március 20., péntek 08:58

Thomas Bach szerint tartózkodni kell a vehemens spekulációktól a nyári tokiói olimpia megrendezésével kapcsolatban.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke a New York Timesnak nyilatkozott a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzetről.

Különböző forgatókönyvekben gondolkodunk, de ellentétben sok sportszövetséggel vagy profi ligával, bennünket még négy és fél hónap választ el a játékoktól

– mondta Bach. Úgy gondolja, a szakszövetségek sok esetben optimistábbnak tűnnek a NOB-nál, mivel csak áprilisig vagy májusig halasztották el versenyeiket. „Mi pedig július végéről beszélünk” – jelentette ki.

Az elmúlt napokban egyre több sportoló bírálta a NOB-ot amiatt, hogy a járvány terjedése ellenére változatlan meggyőződéssel kitart az olimpia megrendezése mellett.

A NOB február közepén munkacsoportot állított fel, amelyben az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az olimpiai szervezőbizottság, a japán hatóságok és a tokiói városvezetés illetékesei tevékenykednek. A tokiói olimpia megnyitó ünnepségének dátuma július 24. (MTI)

(Borítókép: Thomas Bach. Fotó: Denis Balibouse / Reuters)

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok