Index Vakbarát Hírportál

Néhány napon belül kiderülhet, mi lesz a tokiói olimpia sorsa

2020. március 21., szombat 20:19

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke szerint hamarosan nyilvánvaló lesz, hogy meg tudják-e tartani az eredeti időpontban a tokiói nyári olimpiai játékokat vagy elhalasztják. Az utóbbi napokban több versenyző, szövetség és szervezet az olimpia elhalasztása mellett foglalt állást. 

Nem kell mindenáron ragaszkodni a játékok megrendezéséhez, főleg, ha a sportolók egészsége veszélyben van

-írta Coe közleményében, amelyben arra is felhívta a figyelmet, hogy fontos, hogy mindenki fair körülmények között tudjon készülni, utalva arra hogy vannak országok, ahol a sportolók jelenleg nem tudnak megfelelően edzeni az év fő versenyére.

Az ügyben Donald Trump is megszólalt, a sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy ennek a döntésnek a meghozatala a japán kormány feladata. Méltatta az építkezéseket, és hogy minden elkészült nem hogy időre, már jóval idő előtt, és a költségvetést sem lépték át. Az amerikai elnök szerint nagyon hamar ki fog derülni, hogy mi lesz az olimpia sorsa, és ő nem akarja befolyásolni a japánok döntését. 

 A NOB és a szervezőbizottság egyelőre kitart eredeti terve mellett, amely szerint az olimpia július 24. és augusztus 9. között lesz Tokióban. Korábban még soha nem halasztották el az olimpiát.

Rovatok