Index Vakbarát Hírportál

Előre eladták a tokiói olimpiai falu lakásait, és ez gond lehet

2020. március 26., csütörtök 13:32

A tokiói olimpia és paralimpia keddi elhalasztása után csütörtökön megkezdte a munkát a most alapított munkacsoport, a Tokió 2020 újrakezdés, amelynek első feladata az, hogy kijelölje a játékok új időpontját.

„Versenyt futunk az idővel. Nagyon sok olyan probléma van, amelyeket nem lehet megoldani addig, amíg nincs új időpont" - mondta Muto Tosiro, a szervezők vezetője. A testületnek ezért az első feladata az lesz, hogy kijelölje az időpontot. Egy NOB-tisztségviselő, John Coates szerint jövőre is július-augusztusban lesz az olimpia, de a japánok nem zárták ki a tavaszi rendezést sem.

A jövő évi halasztás miatt elég sok probléma állt elő, nagy kérdés, hogy a 11 ezer fős olimpiai falu rendelkezésre áll-e majd, mert a benne lévő lakásokat eladták, az új tulajdonosok ősztől már beköltöznének.

A testületnek újra kell tervezni a jegyértékesítést, a versenyhelyszínek és a közlekedés biztosítását, és több ezer szponzori szerződést is át kell néznie. 

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság csütörtökön a tervek szerint 33 nemzetközi sportszövetséggel telekonferenciát tart a legfontosabb kérdésekről.

(MTI)

Rovatok