Index Vakbarát Hírportál

Trump: Unom már a 14 évvel ezelőtti baseballmeccseket nézni

2020. április 15., szerda 10:17

A sportélet az Egyesült Államokban is már több mint egy hónapja leállt a koronavírus-járvány miatt, de Donald Trump, az USA elnöke már az újraindításról gondolkodik.

Trump kedden este tartott sajtótájékoztatóján Amerika újranyitásáról és gazdaság beindításáról beszélt, és külön kitért a sportra is. Azt mondta, konzultál a sportipar és ligák vezetőivel a lehetőségekről. Tárgyal a négy nagy csapatsport, a kosárlabda (NBA), az amerikaifutball (NFL), a hoki (NHL) és a baseball (MLB) képviselőivel, de az amerikai kultúra részéve vált pankráció, UFC és NASCAR sem maradhatott ki, ahogy Trump kedvenc sportja a golf sem. Az amerikai elnök néhány csapat tulajdonosával is egyeztet, például a Dallas Maverickst iránytó Mark Cubannal, vagy a New England Patriots-tulaj Robert Krafttal. 

„Vissza kell kapnunk a sportunkat. Unom a 14 évvel ezelőtti baseballmeccseket nézni. Bár igazából nincs is sok időm ezekre. Mondjuk megnézek egy ütőt, aztán visszatérek a munkához" – mondta Trump. 

Hogy miért pont 14 évet említett az amerikai elnök valami kerek évforduló helyett, arra az amerikai sajtóban máris érkezett megfejtés: Trump önimádata. Az MLB hétvégén adta streamen a 2006-os döntő hetedik, utolsó meccsét, ami egy hihetetlen elkapásról és egy minden eldöntő csavart labdáról is emlékezetes maradt. Trump pedig mindezt a lehető legközelebbről látta, és a felvételeken is feltűnt.

Rovatok