Index Vakbarát Hírportál

Az olimpiai szervezőbizottság egyik tagja is elkapta a koronavírust

2020. április 22., szerda 09:49

Az egy évvel elhalasztott tokiói olimpia és paralimpia szervezőbizottságának egyik tagja is elkapta a koronavírust, írja a Reuters.

A szervezőbizottság szerdán jelentette be, hogy a központjukban dolgozó, harmincas éveiben járó egyik férfi tagjuk koronavírustesztje pozitív lett, ami után házi karantén alá helyezték. „A szervezőbizottság azonosította azokat a személyeket, akikkel kapcsolatba lépett, ők szerdától szintén házi karanténban vannak. A folyosót, ahol a beteg dolgozott, lezárták és fertőtlenítik” – írja közleményében a szervezőbizottság.

Az olimpiai és paralimpiai játékok szervezésén dolgozó mintegy 3800 alkalmazott többsége már otthonról végzi a munkáját, mióta a japán kormány a hónap elején kihirdette a veszélyhelyzetet a koronavírus-járvány terjedése miatt. A bizottság tagjai jelenleg a 2021-re halasztott játékok átszervezésén dolgoznak.

Egy hónappal korábban Tasima Kozó, a Japán Olimpiai Bizottság (JOC) 62 éves alelnöke, aki egyben a Japán Labdarúgó-szövetség (JFA) vezetője is, fertőződött meg a vírussal. A sportvezető enyhén lázas volt, és tüdőgyulladás tüneteit mutatta.

A japán Egészségügyi Hivatal tájékoztatása szerint 11 500-nál is több fertőzöttet regisztráltak az országban, közülük 283-an haltak meg a betegség szövődményei miatt, és 1300-nál is többen épültek már fel a betegségből.

Rovatok