Index Vakbarát Hírportál

1,35 milliárd forintból épülnek futó- és bringapályák az országban

2020. május 20., szerda 13:55

Harminchárom településen, összesen 1,35 milliárd forint értékben épülnek futó- és bringapályák, mondta az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos szerdán, Csömörön.

Révész Máriusz az egyik épülő bringapályán tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Aktív Magyarországért program keretében az idén futókörök és bringaparkok építésére írtak ki pályázatot, melyen az elnyerhető támogatás mértéke 50 százalék, a másik 50 százalékot és a létesítmények fenntartását a pályázóknak kell állniuk. A pályázatoknál feltétel volt, hogy

a sportparkokat ingyenesen használhassák az emberek. 

Hét település nyert el támogatást futókör létesítésére, amelyeknek legalább egy kilométer hosszúnak és 120 centiméter szélesnek kell lenniük. A futókörök építésére 273,5 millió forint támogatást kapnak a települések.

Bringapark létesítésére 33 pályázat érkezett, ezekből 26-ot javasolnak támogatásra, melyek megépítésere összesen 379 millió forint támogatást kapnak a települések, írja az MTI. 

A bringapályáknak és a futóköröknek is 2021. május végéig kell elkészülniük. Utóbbiakat legalább öt évig kell fenntartani és legalább évi négy alkalommal futórendezvényt kell szervezni.

Rovatok