Index Vakbarát Hírportál

Újpesti vereséggel tért vissza a DVSC kispadjára Kondás Elemér

2020. június 9., kedd 21:38 | aznap frissítve

A kiesés ellen küzdő csapatok mérkőzésén az Újpest 3-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának keddi játéknapján. Ezzel a hajdúságiak kispadjára vereséggel tért vissza a korábbi sikeredző, Kondás Elemér.

Bátran kezdett az Újpest, a 9. percben Ristevski szöglet utáni góljával már vezettek is.

A jó iramú folytatásban a csapatok nyílt, de szervezett játékot mutattak, nagy helyzeteket ugyan nem dolgoztak ki, de mindkét oldalon sokszor jutottak el a kapukhoz.

A második félidő elején egy gyors kontrával tovább növelte előnyét az Újpest. A nigériai Onovo nem messze a saját tizenhatosától kapta meg a labdát, végignyargalt a bal szélen, középre húzott, Simon Krisztiánhoz passzolt, aki szépen kilőtte a kapu jobb oldalát.

Az Újpest ezt követően átadta a kezdeményezést és a területet a vendégeknek. A kapura továbbra is veszélytelen DVSC öngóllal szépített, de mielőtt lendületbe jöhetett volna, Simon csukafejessel visszaállította a kétgólos különbséget.

A folytatás sok hibát és taktikai szabálytalanságot hozott, az eredmény pedig már nem változott. Az új újpesti vezetőedző, Predrag Rogan a második mérkőzését is megnyerte, a debreceniekhez Kondás Elemér ezzel a vereséggel tért vissza a kispadra.

A Fehérvár nem bírt a Honvéddal

A meccs elején egy szép támadásból szerzett gólt a Vidi. Petrjak tette le Nikolics elé a labdát, aki kapásból a hálóba lőtt.

Az első félidő jó iramot hozott, a mezőnyben mindkét fél részéről sok hibával, így a kapusoknak nem akadt sok dolga. A kezdeményezőbb Honvéd a kaput csak egy alkalommal veszélyeztette, miközben a vendégek a 17. percben büntetőből növelhették volna az előnyüket. Nikolics próbálkozását, majd Pátkai ismétlését azonban hárította Tujvel, aki megsérült az esetnél, felszakadt fejbőrét percekig ápolták.

A szünet után lendületesebb, de helyzetig akkor sem jutó kispestieknek közel húsz perc után jött össze az egyenlítés Ugrai révén.

A sok hiba miatt a vendégek játéka sokáig súlytalannak bizonyult, a felvonás közepén viszont átvették az irányítást, és helyzeteik is adódtak. A cseréknek köszönhetően tempós hajrában Houri vezérletével gyorsabb és pontosabb lett ugyan a Fehérvár, de így sem sikerült három pontot szereznie.

A Fehérvár veretlenségi sorozata már hét mérkőzés óta tart a bajnokságban, négy győzelem mellett harmadszor játszott döntetlent. 

Kisvárdán is folytatódott a Mezőkövesd rossz sorozata

A Kisvárda 1-1-es döntetlent játszott a vendég Mezőkövesddel. A harmadik helyen álló borsodiak az újraindulás óta hat találkozójuk egyikén sem győztek, az NB I.-ben pedig négy mérkőzés óta nyeretlenek. 

Jó iramban kezdődött a találkozó, amely eleinte kiegyenlített küzdelmet hozott, de csak a hazai kapusnak kellett nagyot védenie Nagy Dániel lövésénél. A Kisvárda viszont kihasználta első lehetőségét, így a félidő derekán „felavatta” a vendégek NB I.-ben most debütáló ukrán hálóőrét. A Kisvárda felbátorodott a vezetéstől, de nem sikerült növelnie az előnyét, a borsodiak pedig a szünet előtt egy gyors ellentámadásból váratlanul egyenlítettek. A bekapott gólnál is jobban megnehezítette a hazai vezetőedző, Bódog Tamás dolgát, hogy két játékosát, Bumbát és Gosztonyit le kellett cserélnie sérülés miatt, ráadásul utóbbi Achilles-ín-szakadást szenvedett.

A folytatás ismét egyenlő erők küzdelmét hozta, így egyik csapat sem tudott komoly lehetőséget kidolgozni. A kötelező egészségügyi ivószünet után valamelyest megélénkült a játék, a Kisvárda pedig közel járt a gólhoz, de Lucas távoli lövése a keresztlécen csattant. A hajrában is a Kovácsréti kiállítása miatt emberhátrányban futballozó Kisvárda dönthette volna el az összecsapást, de a kövesdiek kapusa két szép védéssel mentett pontot csapatának – igaz, az utolsó pillanatban Dombónak is hárítania kellett.

Rovatok