Index Vakbarát Hírportál

Deutsch Tamás és Orendi Mihály versenyzik a MOB alelnöki posztjáért

2020. június 10., szerda 17:58

Szerda délután 16 óráig lehetett jelentkezni a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi pozícióira, miután az eredeti tervekhez képest jóval korábban, június 20-ra hívták össze a tisztújító közgyűlést

Az elnöki pozícióra egyedül Kulcsár Krisztián, jelenlegi elnök jelentkezett, a két alelnöki helyre viszont három versenyző is van a MOB közleménye szerint. Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség  elnöke a nyári sportágakért felelős alelnökjelölt, a téli sportágakért felelős alelnöknek pedig ketten is beadták jelentkezésüket. 

A hét elnökségi helyre 13 fő adta be jelentkezését: Csisztu Zsuzsa, Gyulai Miklós, Imre Géza, Kovács Antal, Kovács István, Magyar Zoltán, Markovits László, Nébald György, Pálinger Katalin, Schmidt Gábor, Sinkó Andrea, Vári Attila, Wladár Sándor. 

A 2020 és 2024 közötti időszakra választott elnökség a MOB történetében először két nyári és egy téli olimpiai szereplésért felel majd a szokásos egy-egy helyett. A június 20-i közgyűlésen a tisztújítás mellett az alapszabályt is módosítják majd a hasonló helyzetekre gondolva, és ezentúl a nyári olimpia éve helyett minden olimpiász első évében kell majd megtartani a tisztújító közgyűlést.

Rovatok