Index Vakbarát Hírportál

Szabó Bence: Becsaptak, ez nem esett jól

2020. július 18., szombat 20:04

Csampa Zsoltot 2012 és 2016 után szombaton harmadszor is elnöknek választotta a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) közgyűlése. 2012-ben 56 szavazatot kapott (21 ellenében), négy éve nem volt kihívója, most 93-an látták úgy, hogy rászolgált a bizalomra a Belügyminisztérium helyettes államtitkára.

Kihívója, a kétszeres olimpiai bajnok kardvívó Szabó Bence a beszédében azt mondta, 1974 óta van a sportágban, Csampa épp akkor született. Fontos üzenete volt, hogy az állami támogatás üdvözítő, de ettől nem lehet hátradőlni, szponzorokat kell kutatni, edzőakadémiát létrehozni.

„Köszönöm az őszinteséget azoknak, akik meghallgatták a programomat, és nemet mondtak” – jelentette ki a beszédében.

A szavazás 93-51-es végeredménnyel zárult, Szabó veszített. Azt mondta utána, hogy különösebben nem szeretne a vívásban tevékenyedni, nem hiszi, hogy a nemzetközi szövetségben lesz folytatása a munkájának, eddig a végrehajtó bizottság tagja volt. Szabó agilisan kampányolt, és úgy kalkulált, hogy meglehet az a 75 szavazat, ami elég lehet neki a sikerhez. 

A Digisportnak azt nyilatkozta, amit Csampa Zsolt előad, hogy ő mindenkivel jóban van, meg a magyar vívásért, meg minden, ez nevetséges. Neki csak ártott.

„Sokan becsaptak, ez a saját sportágamtól nem esett jól.”

Amikor 2017-ben a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki tisztéért indult, és vereséget szenvedett, akkor is úgy érezte, átverték, sok szavazatot ígértek neki, amit végül nem kapott meg.

Rovatok