Index Vakbarát Hírportál

Győri sikerrel indult a női kézi NB I

2020. szeptember 1., kedd 20:37

Fölényes győri sikerrel indult az idény, a Győri Audi ETO csapata 18 góllal győzedelmeskedett.

A címvédő Győri Audi ETO KC házigazdaként 35-17-re legyőzte az Érd csapatát a női kézilabda NB I új idényének első, keddi mérkőzésén.

A győri kapusok közül Amandine Leynaud és Silje Solberg is kiemelkedően teljesített, a francia játékos 14 lövésből hetet, a norvég pedig 11-ből nyolcat kivédett. 

Eközben két másik NB I-es klub is közleményt adott ki: 

az MTK Budapest és a Dunaújvárosi Kohász KA női kézilabdacsapatának hazai mérkőzéseit határozatlan ideig zárt kapuk mögött rendezik a koronavírus-járvány miatt.

A fővárosi klub honlapjának keddi híradása szerint a rendelkezés az élvonalbeli felnőtt együttesre és az utánpótláscsapatokra is vonatkozik. A kék-fehérek indoklásul azt közölték, hogy

a magyar szövetség által szombaton megfogalmazott protokollban foglaltakat - részben az Elektromos Sportcsarnok sajátosságaiból adódóan - nem tudják maradéktalanul betartatni, ezért a szurkolók, a sportolók és az összes közreműködő egészségének védelme érdekében úgy döntöttek, hogy nem fogadnak nézőket.

A női élvonal csapatai közül a Dunaújvárosi Kohász KA is bejelentette, hogy járványügyi helyzetre tekintettel, a sportolók és a közösség egészségének védelme érdekében

a zárt kapus lebonyolítás mellett döntött.

Az újvárosiak saját csarnokuk felújítása miatt Rácalmáson rendezik hazai találkozóikat. Múlt héten elsőként a MOL-Pick Szeged férfi együttese jelentette be, hogy zárt kapuk mögött játssza hazai mérkőzéseit.

Rovatok