Index Vakbarát Hírportál

Brian Laudrup legyőzte a rákot

2020. szeptember 15., kedd 11:22

Az 1992-ben Európa-bajnok, a strandról összeszedett dán válogatott korábbi klasszis játékosa Brian Laudrup a kigyógyult a rákbetegségből. Az 51 éves férfi, aki aktív játékosként csatár volt 2010 szeptemberében jelentette be, hogy rosszindulatú nyirokcsomó-daganatot mutattak ki nála, ami általában halállal végződik a daganatos betegségek közül. Azonban Brian orvosai  elmondták, hogy sikerült még korai szakaszában felfedezni a kórt a sportolónál.

Laudrup hétfőn, szeptember 14-én a közösségi média oldalán jelentette be a jó hírt, hogy tíz év kezelés és ellenőrzés után végre gyógyultnak nyilvánították.

A játékos igazi világklasszis volt a maga idejében, talán a dán futball máig legnagyobb alakja, ha Peter Schmeichel-t nem számítjuk. Brian Laudrup pályafutása során olyan klubokban szerepelt, mint a Bayern München, a Fiorentina, illetve az AC Milan, valamint a Glasgow Rangers és az AFC Ajax. A milánóiakkal 1994-ben olasz bajnok és Bajnokok Ligája-győztes volt. A dán válogatottban 82 meccsen 21-szer volt eredményes, 1992-ben Európa-bajnok, 1995-ben pedig Konföderációs Kupa-győztes lett.

Rovatok