Index Vakbarát Hírportál

Messi végre használhatja védjegyként a nevét

2020. szeptember 17., csütörtök 13:27 | három éve frissítve

Az Európai Bíróság elutasította a Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) és egy spanyol társaság által a Törvényszék azon ítélete ellen benyújtott fellebbezéseket, amely megengedte Lionel Messi labdarúgó számára a „MESSI” védjegy lajstromozását sportcikkek és sportruházat vonatkozásában.

A történet előzményei 2011-ig nyúlnak vissza. Ekkor történt, hogy Lionel Messi, a Barcelona labdarúgója kérelmet nyújtott be az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalához, hogy szeretné levédetni a MESSI védjegyet, amelyet sportruházatokra kíván felhasználni. A kérelmet azonban megtámadta a MASSI nevű, kerékpárosoknak sisakot gyártó cég, mondván, hogy a labdarúgó neve túlságosan is hasonlít az ő termékük elnevezésére, és ezért alkalmas arra, hogy zavart okozzon a fogyasztók fejében.

Az Európai Bíróság első fokon helyt adott a MASSI beadványának. Ezt azonban Messiék támadták meg, és hétévi pereskedés után ismét megkapták a MESSI márkanév bejegyzésére adott engedélyt. 

A procedúrának azonban még mindig nem volt vége, MASSI-ék újból fellebbeztek, de hiába, az Európai Bíróság immár legfelső fórumán is szentesítette a MESSI védjegyet.

Elindulhat tehát a Lionel Messi sportruházati termékeinek gyártása. Bár gyanítjuk, hogy most még a gólgyártás prioritást élvez az argentin játékosnál. 

Rovatok