Index Vakbarát Hírportál

Történelmi siker Dunaszerdahelyen: továbbjutott a DAC az Európa Ligában

2020. szeptember 18., péntek 06:27 | aznap frissítve

Hosszabbítás után győzte le 5–3-ra a cseh Jablonecet a Bernd Storck vezette dunaszerdahelyi csapat, ami először jutott tovább az Európa-liga második selejtezőköréből, egyetlen szlovákiai csapatként.

Üres lelátók előtt lejátszott meccsen, harcos játékkal győzött a DAC a dunaszerdahelyi Mol Arénában – írja a Körkép. A csapat szurkolói a stadionon kívülről biztatták a sárga-kékeket.

Marko Divković már a 6. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, a Jablonec 20 perccel később Zelený góljával egyenlített.

A második játékrészben a csehek szerezték meg a vezetést, az 57. percben Schranz volt eredményes. Néhány perccel később a sárga-kékek Divković révén egyenlítettek. A Jablonec a 71. percben ismét átvette a vezetést, a Kruzliak kezezéséért megítélt vendégbüntetőt Schranz értékesítette. Ezután Storck elvégezte első cseréjét, Fábry helyére a frissen igazolt moldáv Nicolaescut küldte be, aki a 85. percben egyenlített.

A hosszabbítás első felében aztán ismét Nicolaescu talált be, ezzel átvette a DAC a vezetést, a győzelmet Davis biztosította be a 114. percben. A mérkőzés lefújását követően a csapat a stadion kapuinál köszönte meg az összegyűlt tömeg biztatását.

A DAC a szlovákiai csapatok közül egyedüliként jutott tovább az Európa-ligában. A 3. selejtezőkörben az osztrák LASK Linz lesz az ellenfele.

Nézőszám: nézők nélkül 
Góllövők: 6., 65. Divković, 85., 96. Nicolaescu, 114. Davis, ill. 26. Zelený, 57., 71. Schranz
Sárga lap: 62. Fábry, 70. Kružliak, 83. Kalmár, 83. Divković, 87. Ramirez, ill. 67. Podaný, 75. Zelený 
DAC: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak, Davis – Fábry, Schäfer, Balić – Kalmár (K) – Divković 
Jablonec: Hanuš – Holík, Martinec, Kubista, Podaný – Ladra, Hübschman (K), Považanec, Zelený – Schranz – Čvančara 

Rovatok