Index Vakbarát Hírportál

Vége a menetelésnek, kiesett az Európa-ligából a Fehérvár

2020. október 1., csütörtök 22:20 | három éve frissítve

A labdarúgó Európa-liga selejtezőjének rájátszásában a Fehérvár idegenben 3–1-es vereséget szenvedett a belga Standard Liege otthonában, így nem jutott be a sorozat csoportkörébe.

A székesfehérvári együttes három megnyert párharcon volt túl, és annak tudatában érkezett Belgiumba, hogy ha nyer, két év után ismét bejut az El-csoportkörbe. Az esélyes azonban a Standard Liege volt, ennek ellenére remekül kezdte a találkozót a Fehérvár:

a 10. percben Lyes Houri indította Nikolics Nemanját, aki higgadtan a kapu bal alsó sarkába gurított.

Egyébként egy helyen változtatott a Reims elleni kezdőcsapathoz képest Márton Gábor, Budu Zivzivadze helyére Nikolicsot nevezte. Nem volt rossz húzás!

Az első félidőben kimondottan jól futballozott a Vidi, szervezetten védekezett, jól zárta a területet a belgák előtt. Nem szórták el a labdát a játékosok, és bár hiába volt többet a labda a belgáknál, igazán nagy helyzetig nem jutottak el.

Nicolas Raskin és Hangya Szilveszter 

A második játékrész elején Nicolas Gavory vette célba Kovácsik Ádám kapuját 20 méterről, a magyar kapus későn reagált, így egyenlített a Standard az 50. percben.

A belgák egyre jobban nyomtak, a játékrész azonban nem úgy folytatódott, ahogy szerettük volna. Visszahúzódott a magyar csapat, kissé fáradtnak is tűnt, Selim Amallah pedig két tizenegyesből (előbb a 77., majd a 85. percben) is betalált, ezzel megnyerte a mérkőzést a Standardnak.

A játék összképe alapján megérdemelt a belgák továbbjutása, a második félidőben ők domináltak, több helyzetet dolgoztak ki.

A második félidőben mintha nem is lettünk volna a pályán. Más felfogásban futballoztunk, nem mertünk vállalkozni. Sajnálom, mert ebben több lehetett volna. A Standard számomra csalódás volt, ezért is bosszantó az eredmény. Az első játékrészben meggyőző teljesítményt nyújtottunk, de utána mintha kicserélték volna a srácokat. Magukra húzták az ellenfelet, kicsit utcacsapat benyomását keltették. Kár érte, hiszen 45 percig valóban szervezetten, jól futballoztunk

– értékelt az Index szakkommentátora, a nyolcszoros válogatott Kű Lajos.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, RÁJÁTSZÁS
Standard Liege (belga)–Fehérvár 3–1 (Gavory 50., Amallah 77., 85. – mindkettőt tizenegyesből, ill. Nikolics 10.)

Percről percre tudósításunk itt!

(Borítókép: Jackson Muleka és Bolla Bendeguz Fotó: REUTERS/Yves Herman)

Rovatok