Index Vakbarát Hírportál

Csaknem egy év után újra a német válogatottban Manuel Neuer

2020. október 2., péntek 21:15

A világ egyik legjobb kapusának tartott Manuel Neuer, aki a friss Szuperkupa-győztes Bayern München játékosa 11 hónap után kapott újra meghívót a német labdarúgó-válogatott keretébe - adta hírül az MTI. A Nationalelfet 2014-ben világbajnoki győzelemig vezető Joachim Löw szövetségi kapitány pénteken, október 2-án közzétett keretében újra szerepel a 34 éves kapus neve. A szövetségi kapitánynak nincs problémája, bővelkedik a jobbnál jobb játékosokban a megfiatalított német keret, amelyben Neuer már a rutinosabb játékosok közé tartozik. 

Az idén Bajnokok Ligája győztes kapus utoljára tavaly novemberben védett a német válogatottban, akkor a Nationalelf Belarusz legjobbjaival játszott Európa-bajnoki selejtezőt és 4-0-re megnyerte az összecsapást. Akkor Neuer volt a németek csapatkapitánya.

A németek előtt három meccs áll. Elsőnek jövő szerdán Törökországgal játszanak felkészülési mérkőzést, majd a Nemzetek Ligájában jövő szombaton Ukrajnába utaznak, illetve három nappal később pedig Svájc válogatottját fogadják Németországban. 

Rovatok