Index Vakbarát Hírportál

Valter Attila a főmezőnnyel ért célba a Giro hatodik szakaszán

2020. október 8., csütörtök 18:17

A francia Arnaud Demare második részsikerét aratta csütörtökön a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny hatodik szakaszán, amelyen a portugál Joao Almeida megőrizte első helyét összetettben. Valter Attila a főmezőnnyel a 29. helyen ért célba, ami eddigi legjobb helyezése.

A Castrovillari és Matera közötti 188 kilométeres etapon négyfős csoport lépett meg, melynek utolsó tagját 15 kilométerre a céltól érte utol a mezőny.

A materai, kissé emelkedő befutó előtt kifejezetten technikás, kanyargós útszakaszt teljesítettek a kerekesek, de nem történt bukás, így sprintbefutó döntött, melyben az ausztrál Michael Matthewst és az olasz Fabio Fellinét megelőzve nagy fölénnyel diadalmaskodott a francia bajnok Demare, aki sikerével átvette a mezőnypontversenyben élen állónak járó ciklámen trikót a háromszoros világbajnok szlovák Peter Sagantól.

A végső diadalra pályázó kerekesek is a hajrára 59 fősre olvadt főmezőnnyel értek célba, ahogy az egyetlen magyar induló, Valter Attila is, aki összetettben újabb két pozíciót javítva már a 31. helyen áll.

GIRO D'ITALIA
6. szakasz, Castrovillari-Matera, 188 km:

Az összetett élcsoportja:

Az olasz körverseny hagyományosan az első az esztendő háromhetesei közül, idén viszont a koronavírus-járvány miatt októberben tartják. Az eredeti tervek szerint májusban Budapest adott volna otthont az úgynevezett nagy rajtnak, a Grande Partenzának, és az első három szakaszt Magyarországon rendezték volna.

Pénteken a Matera és Brindisi közötti 143 kilométer megtétele vár a mezőnyre, amely összesen 3497,9 kilométert teker a 103. Giro d'Italián, amíg október 25-én célba ér Milánóban.

(MTI)

(Borítókép: Stuart Franklin / Getty Images Hungary)

Rovatok