Index Vakbarát Hírportál

Marco Rossi: Szerencsések voltunk, ennek köszönhetően nyertünk

2020. október 9., péntek 06:54

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtök este 3-1-re legyőzte Szófiában Bulgáriát, ezzel egyetlen győzelemre került attól, hogy 2016 után ismét ott legyen az Európa-bajnokságon. A mérkőzés után így értékelt a szövetségi kapitány, Marco Rossi, valamint a csapat második gólját szerző Kalmár Zsolt.

„Nehéz megfogalmazni, hogy mit érzek most. Egyrészt nagyon boldog vagyok, mert sikerült továbbjutnunk, és természetesen nagyon örülök a győzelemnek. Másrészt azonban nem örülök annak, hogy milyen stílusban futballoztunk a mérkőzésen" – olvashatóak a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos oldalán Marco Rossi meccs utáni gondolatai.

„Persze, nem lehet mindig jól játszani, de őszintén el kell ismerni, hogy a bolgárok ma jobban játszottak a mérkőzés egyes periódusaiban, mi viszont szerencsések voltunk, és ennek köszönhetően nyertünk. Ez az első alkalom, mióta szövetségi kapitány vagyok, hogy gyenge játékkal jó eredményt értünk el, ez talán annak köszönhető, hogy a fiúk keményen küzdöttek a sikerért.

Vannak képzett játékosaink, és ha képesek vagyunk betartani a taktikát, bármit elérhet a csapatunk. Ezúttal azonban voltak nehézségeink, nem tudtuk betartani a megbeszélteket.

Sok új játékos van a keretünkben, és a pályára lépők közül többen ma láthatóan szenvedtek a nyomástól, kicsit megbicsaklottunk a teher alatt. Meg kell értenünk, miért nem ment a játék, és ki kell javítanunk a hibáinkat a következő, Szerbia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre. A legfontosabb számunkra természetesen az Izland elleni novemberi Eb-pótselejtező, de szeretnénk jól teljesíteni a Nemzetek Ligájában is" - zárta a szövetségi kapitány.

„Mondtam (Szalai) Ádámnak, hogy menjen a rövidre, aztán láttam, hogy nincs is olyan messze, úgyhogy szóltam neki, hogy inkább rálövöm, ő meg menjen a kipattanóra. Szerencsém volt, de a focihoz ez is kell" - idézte fel szabadrúgásgólját Kalmár Zsolt az M4 Sportnak, majd így folytatta:

„Nagyon örülök, hogy nyertünk, és annak is, hogy az első gólomat ilyen fontos mérkőzésen szereztem. Jól éreztem magam a pályán, élveztem a játékot, bár a harmincadik perc után kicsit magunkra húztuk őket és volt is két lehetőségük, de a jobb csapat nyert, megérdemeltük. Remélem, hogy Szerbia ellen kitart ez a játék.

Éltem a lehetőséggel, Rossi mester bízik bennem és ezt meg akarom hálálni.

Ha Szoboszlai visszajön, akkor itt a helye a csapatban, hiszen ő is fontos játékos, de ezt a meccset csapatként nyertük meg, nagyot küzdöttünk és harcoltunk. Izland kemény ellenfél lesz, jól fognak védekezni, egy hónapunk van felkészülni belőlük, de addig még van két, ugyanennyire fontos meccsünk."

Rovatok