Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter: Dzsudzsáktól csak akkor veszik el a diplomata-útlevelét, ha visszavonul

2020. október 10., szombat 13:44

Ha visszavonul, visszakérem tőle – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az ATV kérdésére, hogy megőrizheti-e Dzsudzsák Balázs azt a diplomata-útlevelet, amelyet még a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányaként kapott. A balszélsőről májusban derült ki, hogy rendelkezik diplomata-útlevéllel, aminek oka Magyar Levente külügyi államtitkár szerint az, hogy csapatkapitányként egyszerűen „méltó és érdemes” rá.

Dzsudzsák Balázs akkor tért vissza az Egyesült Arab Emirátusokból, az ATV pedig azért firtatta a diplomata-útlevél jogosultságát, mert ősszel nem NB I-es, hanem NB II-es csapathoz, a Debreceni VSC-hez szerződött, és nem csapatkapitány többé.

Utóbbiról Szijjártó Péter azt mondta: ha jól emlékszik, a futballista csak az elmúlt három meccsen nem vezethette a válogatottat, de visszatérhet még.

Azért ezt ne vessük el teljes egészében

– fogalmazott a miniszter, aki a Facebook-oldalán megjelenő képek és videók tanúsága szerint baráti viszonyban van a futballistával.

Dzsudzsák Balázs eddig 108-szor vehette fel a magyar nemzeti mezt, a válogatottsági listán Király Gáborral holtversenyben áll az élen.

Rovatok