Index Vakbarát Hírportál

Karl-Heinz Rummenigge: a Bundesliga már sosem lesz az, ami volt

2020. október 11., vasárnap 11:20

Európa-szerte minden klub 50 és 200 millió euró közötti összeget veszít egy szezonban, ha nézők nélkül kell játszania

– idézte az MTI Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München vezérigazgatójának a Bild am Sonntag című lapnak adott nyilatkozatát. A játékosként kétszeres aranylabdás klubvezető arra reagált, hogy a müncheni városvezetés a héten bejelentette, a koronavírus-járvány miatt október 25-ig biztosan nézők nélkül kell rendezni a labdarúgó-mérkőzéseket.

Németországban országos szinten egyébként jelenleg – az október végéig tartó tesztidőszakban – enyhébb a szabályozás: az adott stadion befogadóképességének legfeljebb húsz százalékát lehet megtölteni, ahol ehhez a helyi hatóságok hozzájárulnak.

Hozzátette, egyrészt a futballkultúrát félti, másrészt pénzügyi aggályai vannak. Rummenigge hangsúlyozta, teljes mértékig a politikai döntésektől függenek, de jó az együttműködésük Markus Söder bajor miniszterelnökkel. 

Szerinte ha a járvány miatt a bajnokságot nem tudnák befejezni, azt számos klub nem élné túl, és a Bundesliga összeomlana.

Nem tudom elképzelni, hogy a Bundesliga a jövőben is a mostani formájában tudna működni. Még a jelenlegi feltételek mellett is vannak olyan pletykák, hogy egyes klubokat csőd fenyegeti

– mondta.

Rovatok