Index Vakbarát Hírportál

Zártkapus lesz a Barcelona-Ferencváros BL összecsapás

2020. október 15., csütörtök 20:41

A katalán egészségügyi miniszter megtiltotta, hogy ezer szurkolót engedjenek a Camp Nou-ba.

Zárt kapuk mögött rendezik meg jövő kedden az FC Barcelona-Ferencváros mérkőzést a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. A katalán régió egészségügyi minisztere elutasított az FC Barcelona biztonsági tervét, mely szerint ezer szurkolót engedtek volna be a 98 ezres stadionba – írja az MTI.

Szerdán jelentette be a katalán regionális hatóság, hogy péntektől zárva kell tartania az összes bárnak és étteremnek a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. Argimon, katalán államtitkár szerint „nehéz lenne megmagyarázni” a szigorú intézkedéseket, ha ezután a futballszurkolók a helyszínen tekinthetnék meg a mérkőzéseket.

Sergi Solé, az El Mundo Deportivo című sportnapilap újságírója a Kossuth Rádiónak elmondta, az FC Barcelona az FTC elleni találkozóra ezer, a Dinamo Kijev ellenire 10 ezer, a Juventus ellenire pedig 25 ezer néző beengedését kéri a Barcelona a katalán kormánytól, ám az ötletet elvetették, és a döntés már hivatalos.

A Ferencváros jelen állás szerint nézők előtt játszhatja hazai mérkőzéseit. Az UEFA a budapesti Szuperkupa-döntő jó tapasztalataira hivatkozva engedélyezte nézők részvételét meccseken, ennek megfelelően a stadionok egyharmadát lehet megtölteni, szigorú előírások betartása mellett. Ezt felülírhatják a helyi előírások, mint Barcelonában, de nem valószínű, hogy a magyar hatóságok a zártkapus mellett döntenének.

A Ferencváros a Groupama Arénában rendezi az első hazai BL-meccsét a Dinamo Kijev ellen, 7300 hazai szurkoló előtt. A Fradi Juventus elleni és Barcelona elleni mérkőzését már a Puskás Arénában rendezik, és várhatóan mindkét meccset 20 ezer néző láthatja.

(Borítókép: A Barcelona stadionja. Fotó: David Ramos / Getty Images Hungary)

Rovatok