Index Vakbarát Hírportál

Beolvasott a sportminiszter az „arrogáns, tiszteletlen és hazudozó” Ronaldónak

2020. október 17., szombat 11:40 | három éve frissítve

Egyre jobban elmérgesedik az üzengetés az ötszörös aranylabdás és Vincenzo Spadafora között. Nagyon valószínű, hogy a koronavírus által megfertőzött Cristiano Ronaldo megszegte a protokollt, amikor elhagyta a portugál válogatott edzőtáborát, és visszatért Torinóba.

Mint köztudott, Cristiano Ronaldo, miután kiderült, hogy megfertőződött Lisszabonban a koronavírustól, gyorsan repülőgépre szállt, és visszarepült klubjához, a Juventushoz Torinóba. 

Akárhogy is nézzük, mindez a karanténszabályok megszegése, és abszolút érthető, hogy kiverte a biztosítékot Vincenzo Spadafora olasz sportminiszternél, aki ennek hangot is adott, mondván, hogy a labdarúgónak Lisszabonban kellett volna maradnia karanténban.

ErreRonaldo a torinói villájából válaszolt Instagram-üzenetben:

Jól vagyok, nincsenek tüneteim, üzenem azoknak, akik aggódnak értem, hogy jól aludtam, és most napozok a balkonon, egy kis D-vitamint veszek magamhoz. Itt, Torinóban csak 15 fok van, otthon, Lisszabonban 23 fok volt. Karanténban vagyok, tiszteletben tartom a törvényeket, a protokollt. Nem sértettem meg semmilyen karanténszabályt, hiába beszélnek arról, hogy megszegtem az olasz törvényeket. Mindez hazugság. Mindent szabályosan csináltam. Olyan repülőgépen érkeztem vissza Torinóba, amely orvosilag teljesen biztonságos volt, a repülőtérről mentőautóban vittek a házamba, közben senkivel sem érintkeztem. Amit rólam terjesztenek, az hazugság, különösképpen egy bizonyos úr részéről, akit nem akarok megnevezni. Aki azt állítja, hogy megszegtem az eljárásrendet. Ez egyszerűen hazugság. 

No, nem sokat késett Spadafora miniszter rekontrája. A kormánytisztviselő leszögezte:

az, hogy valaki ennyire híres, nem jogosítja fel arra, hogy arrogáns, tiszteletlen legyen, és hazugságokat állítson. 

Az a tény, hogy egyes labdarúgók világszerte ismertek, nem hatalmazza fel őket arra, hogy arrogánsak legyenek, tiszteletlenek az állami intézményekkel szemben, és hazudjanak. Mi több, ha valaki annyira ismert, akkor felelősségteljesebbnek kellene lennie, mint egy átlagembernek, és példakép módjára kellene élnie – hangsúlyozta Spadafora. – Megismétlem, amit már előző nap (csütörtökön – a szerk.) mondtam arról, hogy a Juventus több játékosa is elhagyta a számára karanténként kijelölt szállodát, és erre bizonyítékaim is vannak.

(Borítókép: Cristiano Ronaldo. Fotó: Dean Mouhtaropoulos / Getty Images Hungary)

Rovatok