Index Vakbarát Hírportál

Ibrahimovic duplázott, a Milan legyőzte az Intert a derbin

2020. október 17., szombat 19:57 | aznap frissítve

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában a Milan 2–1-re legyőzte a városi rivális Intert.

A 12. percben a koronavírusból nemrég felépülő Zlatan Ibrahimovic szerzett vezetést a Milannak a Derby della Madonninán. A svéd támadót Alekszandar Kolarov buktatta a tizenhatoson belül, így tizenegyest rúghatott. A büntetőt Samir Handanovic kivédte, a kipattanót azonban bekotorta a 39 éves csatár.

A Milan ezzel sorozatban már a 24. bajnoki mérkőzésén tudott gólt szerezni. Erre legutóbb 1973-ban volt példa.

Nem sokkal később már két gól volt a vörös-feketék előnye, ugyanis Ibra ismét beköszönt Rafael Leao beadása után. A 28. percben Romelu Lukaku váltotta gólra Ivan Perisic passzát, Gianluigi Donnarumma hiába próbált belepiszkálni a horvát labdájába, elszámolta magát.

A második játékrészben mindkét oldalon adódtak lehetőségek, Antonio Conte csapata kis híján tizenegyest is rúghatott, de a VAR jelezte, a szituációt leshelyzet előzte meg. Az eredmény már nem változott, a Milan 2–1-re megnyerte a derbit.

Győzelmével Stefano Pioli együttese továbbra is százszázalékos a Serie A jelenlegi idényében. Az Inter először kapott ki a szezonban. A késő délután másik mérkőzésén a Lazio 30-ra kikapott a Sampdoria vendégeként.

OLASZ SERIE A
4. FORDULÓ
Inter–Milan 1–2

(Borítókép: Jonathan Moscrop / Getty Images Hungary)

Rovatok