Index Vakbarát Hírportál

Karok nélkül született, mesteri sznúkerjátékossá vált

2020. október 23., péntek 17:27

Karok nélkül született, de nem mondott le a sportolásról, remek sznúkerjátékos vált belőle. A Reuters hírügynökség mutatta be Muhammad Ikramot, a 32 éves pakisztáni férfit, aki immár a legjobbakkal is felveszi a versenyt.

Céloz, kinyújtja a nyakát, és állával ellöki a fehér golyót – Muhammad Ikram bevallása szerint nyolc évbe telt, mire elsajátította technikáját.

Találkoztam nagyon jó sznúkerjátékosokkal, akik igazi zseninek hívtak, és azt mondták, hogy híressé válhatok. Isten nem adott nekem karokat, bátorságot viszont igen. Ezt arra használtam, hogy megvalósítsam az ambícióimat. Senkinek sem szabad elveszítenie a reményt!

– mondta a Reutersnek Muhammad Ikram.

A kilencgyerekes, szegény családba született pakisztáni férfi édesanyja elmondása szerint nézte a többi fiút, ahogyan sznúkereznek, és arról álmodozott, hogy egy nap ő is velük fog játszani. Aztán elkezdte az állát használni a lökéshez, és az elmúlt két évben több helyi versenyt is megnyert.

Eljött a klubba, és azt kérdezte, hogy részt vehet-e a versenyeken. Láttuk, hogy nincsenek karjai, és azt gondoltuk, hogy így nem tudna játszani. Csak azt mondogatta, hogy adjunk neki egy esélyt. Megtettük, és rögtön láttuk, hogy nagyon jól sznúkerezik

– idézi a Reuters Mian Uszman Ahmedet, a Cuemaster Snooker Club társtulajdonosát.

Muhammad Ikram abban bízik, hogy állami segítséggel eljuthat nemzetközi versenyekre is.

A tavalyi Speciális Olimpián Pakisztánt 92 sportoló képviselte, akik 18 arany-, 28 ezüst- és 15 bronzérmet nyertek 10 sportágban.

Rovatok