Index Vakbarát Hírportál

Marco Rossi a Tuttosportnak: Szoboszlai alkalmas rá, hogy a Juventusnál folytassa

2020. november 1., vasárnap 12:33

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi interjút adott a torinói székhelyű Tuttosport sportlapnak. Részletesen beszélt a Red Bull Salzburg tehetséges középpályása, Szoboszlai Dominik helyzetéről.

Az olasz kapitány szerint a mindössze húszéves labdarúgó legkésőbb nyáron mindenképpen klubot vált, és nagy esélyt lát arra, hogy Olaszországban fog kikötni:

Ha egy német klubhoz igazolna, azonnal készen állna a játékra, de igazán Olaszországban tudna teljes játékossá válni, noha szüksége lenne némi időre, hogy felvegye a Serie A ritmusát. Az értéke 25-30 millió euró körül van. Ezt a Juventus meg tudná engedni magának, ahol el is tudnám képzelni, de persze ez nem egy akkora összeg, ami más klubokat visszatartana.

Rossinak tudomása van róla, hogy korábban 

a Lazio, a Milan és a Napoli is szerződtetni akarta Szoboszlait, de a Juventus is érdeklődött iránta.

Az olasz rekordbajnoknak már adott is néhány tanácsot, ha netán a leigazolása mellett döntenének. A szövetségi kapitány úgy látja:

Szoboszlai egy olyan középpályás, aki bármikor képes betalálni és gólpasszokat adni. Játszhat támadó középpályást, de visszavont csatárként is megállja a helyét. A Juventusnál ideális lenne Aaron Ramsey posztjára. Európa tíz legtehetségesebb labdarúgójának egyikét tisztelhetjük a személyében.

Rovatok