Index Vakbarát Hírportál

Szabó Tünde: A sportolók egészsége mindennél fontosabb!

2020. november 7., szombat 13:28

Legyen olimpia, de biztonságos – ezt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár mondta a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjújában, amikor a jövő évi olimpia megrendezésének esélyeiről kérdezték.

Igyekszem nemcsak sportvezetőként, hanem kívülállóként is nézni, de mindenhogyan azt vallom, hogy az olimpiára szükség van. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság decemberben hozza meg hivatalos döntését, s mivel a testületet egy olimpiai bajnok vezeti, ez feltételezi a sportolócentrikus álláspontot, ám az is fontos, hogy a szervezők felkészülhessenek mindenre – legyen olimpia, de biztonságos! Ha addigra lesz vakcina, az persze könnyíthet a helyzeten, ám nekünk mindig csak a jelennel kell foglalkoznunk, így most azon kell dolgozni, hogy Tokió képes legyen fogadni a sportolókat, a szakvezetőket és akár a nézőket is. 


Szabó Tünde arról is beszélt: a koronavírus-járvány első hulláma után a kormány igyekezett segíteni a sportolókat, hogy visszatérhessenek az edzésekhez vagy akár a versenyzéshez, természetesen szigorú biztonsági protokoll betartása mellett. Hozzátette:

a sportolók egészsége mindennél fontosabb. Tavaszhoz képest már jóval többet tudunk a koronavírusról, de még mindig nincs teljes képünk arról, milyen szövődményei lehetnek. Persze egy sportoló csak azt érzi, már menne vissza a pályára, a terembe, ám nekünk az a feladatunk, hogy ezt csak akkor engedjük, ha tényleg minden rendben van nála – nem kockáztathatjuk, hogy később megsérüljön vagy újra megbetegedjen.

 Borítókép: Szabó Tünde - MTI Fotós: Kovács Tamás

Rovatok