Index Vakbarát Hírportál

Belarusz egyedül is megrendezné a jégkorong-világbajnokságot

2020. november 11., szerda 21:13

Belarusz készen áll, hogy megrendezze a 2021-es jégkorong-világbajnokságot a belarusz kormányfő, Raman Halovcsenka szerint - adta hírül a Belta állami hírügynökség. A világbajnokság előkészítését és lebonyolítását szervező bizottság ülésén elhangzottakról is beszámolt a BELTA. 

Készen állunk a rendezésre. Biztosítani fogjuk a szurkolók és a sportolók biztonságát. Ezért tarthatatlanok a bojkottra való felhívások, amelyek néha elhangzanak"

- mondta Halovcsenka, aki hozzáfűzte: ha szükséges országa egyedül is képes és kész otthont adni a jövő évi világbajnokságnak, ugyanis az eredeti tervek szerint Minszkben és Rigában lettek volna a világbajnokság mérkőzései. 

Lettország kijelentette, hogy nem akar közös rendezést a belarusz belpolitikai válság, az ország államfőjének, Aljakszandr Lukasenkónak augusztusi újraválasztását követően kirobbant tömegtüntetések miatt, és elítéli a hatalomnak az ellenzékkel szemben ismétlődő erőszakos fellépését, a sorozatos bebörtönzéseket.

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) elnöke, René Fasel többször is hangot adott neki, hogy a világbajnokság politikai okokból való átruházása vagy annak lemondása nem történt meg, és a nemzetközi szövetség kitart a lett-fehérorosz közös rendezés mellett. 

Rovatok