Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo gólvágásban beérte Puskást, de az előkészítésben még messze elmarad tőle

2020. november 12., csütörtök 21:43

Terjedelmes cikket szentelt az egyik legnagyobb olasz sportnapilap, a La Gazzetta dello Sport Puskás Ferencnek és Cristiano Ronaldónak. A kiemelt érdeklődés apropója az volt, hogy a Juventus portugál klasszisa szerda este a gólok számában beérte az örökranglistán Puskást, ugyanis Andorra ellen (7-0) megszerezte pályafutása 746. találatát.

Ezt követően megkeresték a legnagyobb magyar sportlap, a Nemzeti Sport főszerkesztőjét, Szöllősi Györgyöt, aki nem mellékesen Puskás életrajzírója, és komoly szerepet vállalt abban, hogy az öröksége egy helyre kerülhessen. A sportlap kíváncsi volt, hogy szerinte mit mondana a legendás magyar támadó C. Ronaldónak.

Biztos vagyok benne, hogy nagyon tisztelné és nagyra becsülné őt, mindketten annyi gólt akartak szerezni, amennyit csak lehetséges, és ez a legfontosabb a futballban. Na jó, talán a bókok mellett hozzátette volna, hogy ő sohasem hagyta volna el a Real Madridot

– mondta Szöllősi, akitől azt is megkérdezték, hogy melyik klasszist tartja jobbnak.

Nehéz megmondani, ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy Puskást két évre eltiltotta a FIFA 30 éves korában, amiért elhagyta Magyarországot, innen kellett újrakezdenie, ráadásul a magyar válogatottban többé nem szerepelhetett, a spanyolban pedig csak négy mérkőzést játszott. Vagyis sokkal több gólig is eljuthatott volna, mint a végleges 746 találat. És akkor van még egy különbség.

Puskásnak a karrierje során körülbelül ugyanannyi gólpassza volt, mint gólja. 

Az első évében a Realnál a gólkirályi címért küzdött Di Stéfanóval. Egy kulcsfontosságú helyzetnél viszont a kapu előtt ziccerben lepasszolta a labdát társának, tudta, hogy a Szőke nyíl volt a főnök a Realnál, úgy volt helyes, hogy ő szerezze meg a Pichichi-kupát, amit persze aztán Puskás is négyszer elnyert. Ronaldo megtette volna ugyanezt?

– tette fel a költői kérdést Szöllősi.

Rovatok