Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominik háromévente kilövi a válogatottat az Eb-re - videó

2020. november 13., péntek 14:37

Szoboszlai Dominik parádés góljával a magyar válogatott kijutott a labdarúgó Európa-bajnokságra. Ez igaz arra is, ami csütörtök este történt a Puskás Arénában, de ugyanezt a mondatot lehetett ismételgetni 2017 márciusában.

2017. március 26., Telki. Az U17-es magyar labdarúgó-válogatott Norvégiával csap össze és mindenképpen nyernie kell annak érdekében, hogy kijusson a korosztályos Európa-bajnokságra.

Az állás 0-0, kezdődik a 80+3. perc. Kovács Krisztián cselezget a norvég tizenhatos mellett, majd lekészíti a labdát a válogatott csapatkapitányának, Szoboszlai Dominiknek, aki mintegy 20 méterről fantasztikus lövést ereszt meg, ami védhetetlenül vágódik a jobb felső sarokba.

A magyar válogatott ezzel megszerzi második győzelmét is a csoportban, aminek így az élén végez. Három nappal korábban az oroszok ellen szintén Szoboszlai volt a hős, akkor 0-1 után a 74. és a 80+4. percben is betalált - mindkétszer szabadrúgásból.

A norvégok U17-es csapatában kezdőként 51 percet játszott Szoboszlai későbbi salzburgi csapattársa, Erling Haaland, aki azóta a Borussia Dortmundban ontja a gólokat.

Rovatok