Index Vakbarát Hírportál

Focicsapat nincs, de milliók jutottak öltözőre és kisbuszra

2020. november 18., szerda 10:44

A kevesebb mint kilencszáz lelket számláló Szabolcs–Szatmár–Bereg megyei kis faluban, Magyon tíz éve nincs focicsapat, ám pályázaton így is nyertek csaknem hétmillió forintot sportöltözőre – tudta meg a Szabad Európa.

A Magy SE 2015-ben még egy kisbuszra is pályázott, nyert is, csakhogy akkor már öt éve nem volt egyetlen hivatásos sportolója sem.

A csapat a 2010/2011-es szezonban játszott utoljára mérkőzést a megyei harmadosztályban. A 12. helyen végeztek a tabellán, ezt követően viszont a csapat nyomtalanul eltűnt. A sportöltözőt 6,8 millió forintból újították fel és 2012-ben adták át. Akkor már legalább egy éve nem volt focicsapat a faluban. Azóta sem használta senki az épületet.

A sportöltözőt megépítették, de azt nem vette igénybe soha senki, mert már akkor sem volt meg a focicsapat, nem jártak edzésre, időközben már a focipálya is alkalmatlan volt bármire. De ez nem zavarta a polgármestert, amikor beadta a pályázatot a felújításra. Csak épp nem volt kinek felújítani, mert csupán papíron volt bármiféle sporttevékenység

– fejtette ki a Szabad Európának egy a helyi ügyekre rálátó magyi férfi, aki állítja: pénzkidobás volt a sportöltöző felújítása, hiszen az épületet egyáltalán nem használják, állapota pedig folyamatosan romlik.

Hát, nem használta azt senki, soha. Már a felújítás idején sem volt focicsapat. De erre is a polgármester pályázott, nem én

– ezt már Tóth László nyilatkozta, aki több mint egy évtizedig volt a Magy Sportegyesület elnöke, annak ellenére, hogy már 2015-ben megpróbálta elhagyni a klubot. Czirják István polgármester azonban a lemondó nyilatkozatot öt évre egyszerűen elrakta a fiókjába, az aláírandó papírokat pedig továbbra is folyamatosan küldözgette Tóth Lászlónak, aki onnantól kezdve mindent aláírt, amit a polgármester elé rakott.

Mit tudtam volna csinálni? Meg sem néztem, hogy miket írok alá, csakhogy szabaduljak a polgármestertől

– magyarázta a Magy SE elnöki posztjától néhány hónapja megszabadult Tóth, aki szerint a kilencszemélyes kisbuszra Czirják István pályázott.

A falubeliek szerint az újonnan vásárolt kisbusz legtöbbször az önkormányzat udvarán áll, azt azonban nem különösebben értik, hogyan került bele több mint négyezer kilométer, ha azt a magyi focisták soha nem használták. A busz fenntartása ráadásul évi 200 ezer forintjába kerül a településnek.

A polgármester nem válaszolt a lap kérdéseire.

Rovatok