Index Vakbarát Hírportál

Pelé és Maradona relikviáit együtt árverezik el

2020. december 2., szerda 17:19

Maradona és Pelé futballrelikviái is szerepelnek a kínálatban azon a nagyszabású árverésen, amelyet csütörtökön (november 3.) rendeznek New Jersey-ben – olvasható a insidethegames.biz beszámolójában, amelyet az MTI szemlézett. 

A néhai argentin klasszisnak azt a mezét árverezik el, amelyet a nemzeti együttesben viselt 2010 novemberében, Buenos Airesben a világválogatott elleni mérkőzésen, amelyen az Isteni Diego két gól is szerzett és 6-3-ra megnyertek a gauchok.

Ezen felül lehet licitálni egy olyan labdára is, amit még az 1988-1989-es olasz bajnoki szezonban használtak, illetve amit Maradona monogramja díszít és még a Napoli játékosaként írt alá. 

A háromszoros világbajnok Pelé is igazi különlegességet bocsát áruba, hiszen a vb-győztest megillető serlegnek, Rimet-kupának az utánzatát árverezik el.

A futball-legendákhoz köthető relikviák mellett a bokszoló Muhammad Ali, a jégkorongozó Wayne Gretzky vagy a teniszező Rafael Nadalhoz köthető tárgyak is a tételek között lesznek majd a rendezvényen. A becslések szerint az aukció összbevétele a nyolcszázezer dollárt is elérheti.

Rovatok