Index Vakbarát Hírportál

Jövőre augusztus 1-jén ér a Hungaroringre a száguldó cirkusz

2020. december 17., csütörtök 10:39 | aznap frissítve

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa elfogadta a Forma–1-es világbajnokság jövő évi versenynaptárát, melyben rekordot jelentő 23 futam szerepel, közte augusztus 1-jén a Magyar Nagydíj.

A szezonnyitó versenyhétvégét a szokásoknak megfelelően Ausztráliában, Melbourne-ben rendezik, az idény első futama március 21-én lesz.

A Forma–1 történetében jövőre rendeznek először nagydíjat Szaúd-Arábiában, a Dzsiddába tervezett viadal november 28-án lesz, míg a szezonzáró esemény december első hétvégéjén, Abu-Dhabiban.

Az április 25-re kiírt futam helyszíne ugyanakkor még nem ismert, abban az időpontban a koronavírus-járvány miatt az erről az évről elhalasztott első Vietnami Nagydíj lett volna, ám Hanoi 2021-re sem vállalta a rendezést a pandémia nyomán kialakult helyet miatt.

Változatlanul kérdéses az is, hogy egyes országokban az utazási korlátozások, valamint az emelkedő fertőzésszám miatt valóban lebonyolítható lesz-e jövőre mind a 23 versenyhétvége.

Az idei esztendőre tervezett 22 futam helyett végül egy 17 versenyből álló szezont teljesített a mezőny, számos helyszínen a járvány miatt nem tudták megrendezni az eseményt.

A Forma–1 2021-es versenynaptára:

(Borítókép: Az Abu-Dhabi Nagydíj rajtja 2020. december 13-án. Fotó: Hamad I Mohammed / Pool / Getty Images)

 

Rovatok