Index Vakbarát Hírportál

Csúnya karácsonyi zakót kapott a Juventus

2020. december 23., szerda 07:03

A Juventus hazai pályán háromgólos vereséget szenvedett a Fiorentinától az olasz labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának kedd esti mérkőzésén.

A címvédő torinóiak már a harmadik percben hátrányba kerültek, de a meccset nem is ez döntötte el, hanem Juan Cuadrado 18. percbeli kiállítása. A firenzeiek a második félidőben kihasználták létszámfölényüket, így magabiztosan nyertek.

A Juventus idénybeli első vereségét szenvedte el a Serie A-ban.

Szintén a  Juventust érintő hír, miszerint az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) elfogadta a Napoli labdarúgócsapatának fellebbezését, így pótolják a Juventus elleni bajnoki találkozót, illetve a déli csapat visszakapta a büntetésből levont egy pontot.

A nápolyi klubot azért marasztalták el korábban, mert a szövetség szerint nem volt alapos az az indokuk, miszerint október 4-én koronavírusos esetekre hivatkozva nem álltak ki a címvédő Juventus elleni rangadóra. A meccs három pontját 3–0-s gólkülönbséggel akkor a torinóiaknak ítélték.

Olaszországban az európai szövetség (UEFA) által alkalmazott koronavírus-járvánnyal kapcsolatos eljárásrendet alkalmazzák, eszerint ki kell állni az adott mérkőzésre, amennyiben egy csapatnak van 13 bevethető játékosa, köztük egy kapus. A találkozó időpontjában ugyan csak két nápolyi futballista küzdött a betegséggel, de az együttes vezetőségének érvelése szerint a helyi hatóságok nem engedték elutazni a gárdát Torinóba.

Az olasz sportági szövetség november 10-én utasította el a Napoli fellebbezését, ugyanakkor a klub nem nyugodott bele a döntésbe, ezért a CONI-hoz fordult, amely most számukra kedvezően, a találkozó lejátszása mellett döntött. 

Rovatok