Index Vakbarát Hírportál

Miért ment Szoboszlai a Lipcsébe?

2020. december 29., kedd 06:40

Szoboszlai Dominik két hete igazolt a Red Bull Salzburgtól a szintén az osztrák vállalat érdekeltségéhez tartozó RB Leipzighez. Korábban nem igazolt a magyar játékosnál értékesebb futballistát a német klub a testvércsapattól.

(…)Dominiknak sok pozitív tulajdonsága van, bátor, van önbizalma, erős alapokkal bír, gyors és fizikálisan is erős. Összességében az érkezésével több variációs lehetőségünk is lesz majd, ami pedig azt is jelenti, hogy kiszámíthatatlanabbak is leszünk az ellenfelek számára

– erről Markus Krösche, az RB Leipzig sportigazgatója beszélt az rblive.de-nek nyilatkozva. 

A szakember hozzátette, hogy a tárgyalások nem mentek könnyen, mert Szoboszlai Dominiknak több ajánlata is volt, 7-8 topklubhoz is mehetett volna.

Meg kellett neki mutatnunk, hogyan akarjuk használni a csapatunkban, és hogy milyen fejlődési lehetőséget kínálunk neki. Hogy milyen a mi utunk, mik a céljaink és ezekben neki milyen szerepe lesz. Ez számunkra teljesen normális, a játékosok ugyanis egy-egy lépésben gondolkodnak mindig a karrierjük idején. Neked pedig az a dolgod, hogy megmutasd, hogyan lehetsz a segítségükre. Szerintem nekünk ezt sikerült is jól bemutatnunk

– tette hozzá Markus Krösche, akit a csakfoci.hu portál idéz.

A brit Guardian a világ 96. legjobb labdarúgójának tartja a a magyar válogatott kiválóságát, Szoboszlai Dominikot. A magyar középpályás a 17-es mezt viseli majd Lipcsében, és először a január 9-i, Borussia Dortmund elleni rangadón léphet majd pályára új csapatában.

(Borítókép: Szoboszlai Dominik. Fotó: Michael Molzar / Getty Images)

Rovatok