Index Vakbarát Hírportál

A MOB megalakította a Budapest 2032 Bizottságot

2021. január 27., szerda 16:13

Január 27-én a Magyar Olimpiai Bizottság létrehozta a Budapest 2032 Bizottságot, melynek elnökének Szalay-Berzeviczy Attilát választották.

A megalapításról a MOB elnöksége egyhangúlag szavazott. Kulcsár Krisztián elnök szerint a szervezetnek kötelessége megvizsgálnia annak lehetőségét, hogy Budapestnek érdemes-e pályáznia a 2032-es ötkarikás játékok megrendezésére. Elmondta, hogy az eddigi gyakorlat alapján a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hét évvel az aktuális olimpia előtt szokta kijelölni a helyszínt, a pályázó városoknak pedig a döntés előtt két évvel kell benyújtani a jelentkezést. Ez jelen esetben 2023-at jelent.

A bizottság feladata kizárólag annak a kérdéskörnek az átfogó vizsgálatára terjed ki, hogy lehetséges-e, illetve érdemes-e Budapestnek megfontolni azt, hogy beadja-e a 2032-es nyári olimpia megrendezésére vonatkozó pályázatát. Egy minden részletre kiterjedő megvalósíthatósági és makrogazdasági hatástanulmány elkészítése és bemutatása a fő feladat, ami egy másfél éves komplex folyamat lesz, amiben a korábbi pályázatok minden elemét újra kell gondolni. Fel kell tennünk magunknak azt a kérdést, hogy „mit tudunk, és az mire elég"

 idézi a MOB honlapja Szalay-Berzeviczy Attilát.

A Budapest 2032 Bizottság elnöke Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde korábbi elnöke. A tagok: Balogh Gabriella, a Portfolio Csoport igazgatósági tagja; Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország ügyvezető igazgatója; Lantos Csaba, a MET Csoport igazgatóságának elnöke; Nyúl Sándor, a Gránit Bank felügyelő bizottságának elnöke; Orbán Gábor, a Richter Gedeon vezérigazgatója; Pandurics Anett, a Posta Biztosító elnök-vezérigazgatója és Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. A bizottság MOB-elnökség által delegált összekötője dr. Kovács Antal.

Rovatok