Index Vakbarát Hírportál

A korábbi világelső teniszlegenda: Fucsovics hamarosan negyeddöntőbe jut GS-tornán

2021. január 28., csütörtök 10:49

Mats Wilander úgy véli, hogy Fucsovics Márton a közeljövőben bejuthat egy Grand Slam-torna negyeddöntőjébe. A korábbi világelső teniszező szerint az ausztráliai viadal idei speciális körülményei lehetőséget teremtenek a fiatal és alacsonyabban rangsorolt versenyzői számára, hogy nagy eredményeket érjenek el, illetve arra is kitért, hogy kiket tart a torna fő favoritjainak.

Balázs Attila először vesz részt az Australian Open főtábláján; idén különleges körülmények várnak a versenyzőkre Ausztráliában a koronavírus-járvány miatti intézkedések miatt. De vajon nehezíti-e ez az ő helyzetét újoncként, vagy pedig könnyíti, hiszen a többieknek is új a szituáció?

Nagyon nehéz ez minden játékosnak, de úgy vélem, hogy ez egy lehetőség a fiatalabb vagy alacsonyabban rangsorolt versenyzőknek, hogy jól teljesítsenek, úgyhogy menniük kell előre, és kihozni a helyzetből a legtöbbet

– válaszolta az újságírók számára összehívott Zoom-konferencia keretein belül a Nemzeti Sport kérdésére hétszeres Grand Slam-tornagyőztes Mats Wilander.

Fucsovics Márton már rutinos visszatérő, 2018-ban és 2020-ban is a nyolcaddöntőig jutott, de mind a kétszer Roger Federer búcsúztatta ott, előbb három, majd négy szettben. Meglehet az első negyeddöntője?

Összejöhet neki, valójában meglepett, hogy még nem sikerült bejutnia a negyeddöntőbe, mert nagyon stabil játékos, és úgy vélem, hogy meglehet itt neki a negyeddöntő, igen. Fekszik neki ez a borítás, ugyanakkor senki sem tudhatja, hogyan reagálnak a játékosok az idei különleges körülményekre, a karanténra és az elszigetelésre. Valamikor a közeljövőben bejut a negyeddöntőbe.

Adja magát a kérdés, hogy kik számítanak a 2021-es kiírás fő esélyeseinek.

Úgy vélem, a férfiaknál Novak Djokovics, Rafael Nadal és Dominic Thiem a három legesélyesebb, a hölgyeknél pedig Oszaka Naomi, Ashleigh Barty és Serena Williams.

Roger Federer a térdműtétjeit követő rehabilitációja miatt nem indul el az év első Grand Slam-tornáján. A hússzoros győztes, ezzel Rafael Nadallal holtversenyben az örökranglistát vezető svájci klasszisnak még 39 éves kora után is van esélye újabb trófeát nyerni a jelenleg televíziós szakkommentátorként dolgozó Wilander szerint.


Ausztrália jó esély lett volna neki a gyors pálya miatt, Wimbledonban bármikor képes lehet nyerni, úgyhogy igen, úgy vélem, hogy Federer nyerhet még Grand Slam-tornát. A Roland Garros nagyon nehéz lenne, a US Open sem könnyű. Az Australian Open és a Wimbledon lehet a két legjobb esélye erre.

A 2021-es Australian Opent február 8. és 21. között rendezik meg Melbourne-ben.

Borítókép: Eurosport

Rovatok