Index Vakbarát Hírportál

Sokat veszít a csapat, a dühöngő szurkolók felgyújtották az edzőközpontot

2021. január 31., vasárnap 11:27

Meredeken zuhan az Olympique Marseille teljesítménye a Ligue 1-ben. A kilencszeres francia bajnoknak kirívóan rossz szezonja van, 20 forduló után kilenc győzelemmel, hat döntetlennel és öt verességgel a francia élvonalbeli bajnokság hetedik helyén áll. Szombaton jött az ötödik helyezett Rennes elleni meccs, amelyre azonban a vereségsorozat miatt feldühödött OM-szurkolók kedélyes randalírozással hangoltak, és ez olyan jól sikerült, hogy a meccset végül el kellett halasztani.

* Ça chauffe à La #Commanderie ! Plusieurs groupes ont arrosé l’entrée du centre d’entraînement avec des fumigènes et des feux d’artifice. Ils essaient de pénétrer à l'intérieur de l’enceinte (Crédit : Cédric Monné) #OM #TeamOM pic.twitter.com/E38hDFD1uL

— La Provence OM (@OMLaProvence) January 30, 2021

Az történt ugyanis, hogy az ultrák betörtek az OM edzőkomplexumába, a Robert Louis-Dreyfusbe, ahol tűzijátékot rendeztek, aztán elkezdtek törni-zúzni és gyújtogatni, végül pedig összeverekedtek a kivezényelt rendőrökkel. Indítottak egy kis hajtóvadászatot is, mégpedig a támadó középpályás Dimitri Payet és a klubelnök Jacques Henri Eyraud után, de egyiküket sem találták meg. Egyedüli áldozatuk a csapat spanyol védője, Álvaro González lett, akit – írja a L’Équipe – hátba lőttek egy tűzijátékkal.

Az incidens után a játékos a Twitteren azt írta, hogy jól van.

** Gracias a todos por vuestros mensajes, quiero transmitir que me encuentro bien. Un abrazo enorme a todos *

** Merci à tous pour les messages, je veux vous faire comprendre que je vais bien. Un gros câlin à tous *

— Álvaro González (@AlvaroGonzalez_) January 30, 2021

A randalírozásban mintegy 300 szurkoló vett részt, közülük 25-öt őrizetbe vettek.

Rovatok