Index Vakbarát Hírportál

Nem fogadhatja a Liverpoolt Gulácsiék csapata a Bajnokok Ligájában

2021. február 1., hétfő 19:32

A németországi beutazási korlátozások miatt a RB Leipzig nem fogadhatja saját otthonában a Liverpoolt a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében – írja az MTI. 

A párharc első meccsét Lipcsében rendeznék február 16-án, csakhogy a koronavírus-járvány miatt Németország egyelőre február 17-ig beutazási tilalmat vezetett be bizonyos országokra – köztük Nagy-Britanniára is – vonatkozóan.

A belügyminisztérium szóvivője pedig hétfőn közölte, hogy e szabály alól az élsportolók sem jelentenek kivételt.

A Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató RB Leipzig ügyvezető igazgatója vasárnap még optimistán nyilatkozott a lehetőségekről.   „Nem az a célunk, hogy Szentpéterváron vagy máshol játsszunk" – hangsúlyozta akkor Oliver Mintzlaff.

Az újabb hírek fényében azonban elképzelhető, hogy későbbi időpontra kell halasztaniuk a meccset, vagy máshol kell lejátszaniuk azt. Szombat óta szigorú beutazási tilalom van érvényben Németországban azokra a területekre, ahol megjelent a koronavírus gyorsabban terjedő mutációja. Kivételt képeznek a német állampolgárok és azok a külföldiek, akik állandó lakhellyel rendelkeznek Németországban, de utóbbiak is csak negatív tesztel léphetnek be az országba.

Rovatok