Index Vakbarát Hírportál

Sikkasztott az ebesi klubelnök, két évet kapott

2021. február 2., kedd 14:59

Sikkasztás miatt két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a férfi, aki sportegyesületi elnökként elsikkasztotta az általa vezetett szervezet pénzét. Az ítéletet a Debreceni Járásbíróság hozta meg kedden − tájékoztatta az MTI-t Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője.

A közlemény szerint a büntetlen előéletű férfira a kiszabott börtönbüntetést a bíróság öt évre felfüggesztette, továbbá több mint 30 millió forintos vagyonelkobzást is elrendelt vele szemben.

A tényállás szerint 2014. áprilisi jogerős végzésével a bíróság az Ebesi Községi Közhasznú Sportegyesület elnökeként jegyezte be a vádlottat. Az egyesület célja a labdarúgás támogatása és az utánpótlás nevelése volt. Az elnök 2014. április 10. és 2016. január 20. között összesen 55 millió forinttal gazdálkodhatott, az ügyészség szerint 

35 millió forinttal nem tudott elszámolni.

Sal Ildikó bíró a keddi ítélet indokolásakor elmondta: a vádlottnak nem volt joga, hogy az egyesület pénzét a saját bankszámlájára átutalja, erre az egyesület sem hatalmazta fel. A vádlott azt a helyzetet használta ki, hogy a taopénzek átutalása annak ellenére megtörtént, hogy a felszólítás ellenére még az előző évi támogatással sem számolt el. Az ítélet nem jogerős.

Rovatok