Index Vakbarát Hírportál

Messi hiába írt történelmet, a Barca elszórakozta a győzelmet

2021. február 21., vasárnap 16:23

Megszakadt az FC Barcelona győzelmi sorozata a spanyol labdarúgó-bajnokságban, miután a 24. forduló vasárnapi játéknapján 1–1-es döntetlent játszott a vendég Cádizzal.

A katalánok a hatszoros aranylabdás, 506. bajnokiján pályára lépő, ezzel Xavi Hernándezt a klub örökrangsorának élén megelőző Lionel Messi büntetőjével szereztek vezetést. Az argentin csatár a La Ligában 73. alkalommal lőhetett tizenegyest, ezzel Cristiano Ronaldót megelőzve ebben a tekintetben is az örökrangsor élére ugrott. Messi sorozatban a hatodik bajnokiján volt eredményes, ilyesmire legutóbb 2019 februárjában volt képes.

A vendégek végül a 89. percben egyenlítettek, ugyancsak büntetőből, ezzel megszakították a Barcelona hét mérkőzésből álló győzelmi sorozatát a La Ligában.

Az összecsapáson egyébként Sergio Busquets is mérföldkőhöz érkezett, ő a 400. bajnokiján lépett pályára.

A katalán együttes az első félidő végén két lesgólt is szerzett, a mérkőzésen 81%-ban birtokolta a labdát, valamint 20-szor próbálkozott lövéssel (a Cádiz háromszor), de így is képtelen volt győzni, valamint kihasználni az Atlético Madrid szombati botlását.

La Liga, 24. forduló:
FC Barcelona–Cádiz 1–1 (1–0)
Real Sociedad–Alavés 4–0 (1–0)
Huesca–Granada 3–2 (3–1)
Athletic Bilbao–Villarreal 1–1 (1–1)

(Index / MTI)

Rovatok