Index Vakbarát Hírportál

Gyurta Dániel: Előfordulhat, hogy a sportolók sem szurkolhatnak majd egymásnak

2021. március 6., szombat 15:43 | aznap frissítve

A három éve visszavonult úszó szerint lesz olimpia, de arra kell számítani, hogy ez most más lesz, mint a korábban megszokott játékok – részletezte Gyurta Dániel London olimpiai aranyérmes mellúszója az Infostartnak. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja arról is beszélt, hogy a beutazás, a megérkezés, a faluban való elhelyezkedés, a versenyzők szállítása, minden megváltozik a korábbiakhoz képest.

Elképzelhetőnek tartja, hogy a versenyeket nézők nélkül tartják meg, és még a sportolók sem szurkolhatnak majd egymásnak. Kiemelte továbbá, hogy a NOB elkötelezett a Tokiói Olimpia megtartása mellett. 

Beszélt arról is, hogy ezúttal a pszichés felkészülés is nagyon fontos lesz a megváltozott körülmények miatt, de ez inkább annak lesz ez szokatlanabb, aki már járt korábban olimpián.

A tesztelés, a helyszínekre történő szállítás, az étkezés, a fertőtlenítés, a távolságtartás, a maszkhasználat, a testhőmérséklet tesztelése, az, hogy vezetik a versenyzők egészségi állapotát, és a hasonló intézkedések mind újdonságot jelentenek majd

– magyarázta. 

Rovatok