Index Vakbarát Hírportál

Pénzbüntetést kaphat a Milan és az Inter Ibrahimovic és Lukaku összetűzése miatt

2021. március 10., szerda 18:00

Pénzbüntetést kaphat az AC Milan és az Internazionale is amiatt, hogy játékosaik, Zlatan ibrahimovic és Romelu Lukaku inzultálták egymást és kis híján össze is verekedtek a két csapat januári rangadóján – írja az ANSA olasz hírügynökség.

A mérkőzés hajrájában Ibrahimovic néhány nem túl kedves szót intézett ellenfeléhez, akit aztán a saját csapattársainak kellett lefogniuk.  Az összetűzés során Ibrahimovic Lukaku édesanyját szidhatta és arra tett utalást, hogy a belga futballista valamilyen „vudu-hülyeséget" végez.  Erre Lukaku azzal válaszolt, hogy a svéd játékos feleségét szidta.

Lukaku végül mégis odajutott ibrahimovichoz, aki aztán állkapcson fejelte őt. Végül mindketten sárga lapot kaptak, és mivel Ibrahimovicnak ez már a második volt, őt ki is állították. 

A két játékost most sportszerűtlen viselkedéssel is vádolják, aminek következtében őket és klubjukat egyaránt pénzbírságra ítélhetik.

Az olasz labdarúgó-szövetség (FIGC) jelenleg is vizsgálja az ügyet, és beperelheti a klubokat és a játékosaikat az incidens miatt. A feleknek azonban az ANSA szerint arra is lesz lehetőségük, hogy peren kívüli megegyezés által rendezzék az ügyet a szövetséggel. 

Rovatok